Ολοκληρωμενο συστημα αυτογνωσιας και προσωπικης ανελιξης

Σεμινάρια
Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού

Αυτό που διαφοροποιεί ένα επιτυχημένο από ένα μη επιτυχημένο άνθρωπο, είναι η ικανότητά του να ζει τη ζωή του μέσα στο πλαίσιο που ο ίδιος καθορίζει, με βάση τις προσωπικές του ανάγκες και ισορροπίες.

To NLP είναι μια συλλογή από εργαλεία που μας βοηθούν να αποκτήσουμε αυτογνωσία και να αντιληφθούμε πώς σκεφτόμαστε και λειτουργούμε εμείς αλλά και οι γύρω μας. Πρόκειται για μια μεθοδολογία μέσω της οποίας μπορούμε να εντοπίσουμε τις αυτοματοποιημένες συμπεριφορές και πεποιθήσεις που μας "κρατάνε" πίσω και μας βοηθά να τις αλλάξουμε.

Στόχος του NLP είναι η γρήγορη αλλαγή του τρόπου αντίληψης και δράσης, η αλλαγή της προσέγγισης της ζωής και των συμπεριφορών μας, η ανακάλυψη της αληθινής μας ταυτότητας, των αξιών μας, των “θέλω” μας.

Στην Αμάλθεια μπορεί κανείς να παρακολουθήσει μια σειρά σεμιναρίων αυτογνωσίας και προσωπικής ανέλιξης με βάση το NLP, η οποία αποτελείται από 9 ενότητες ή κύκλους.

Καθε ενοτητα αποτελειται απο 8-15 διωρες συναντησεις

Βασικοί κύκλοι σεμιναρίων NLP

9 Ενοτητες

1
1η ενότητα
Αναγνώριση, Αποδοχή και τέλος Αλλαγή των περιοριστικών πεποιθήσεων που μας κλείνουν το δρόμο προς την επιτυχία.
2
2η ενότητα
Στοχοθεσία, Επίτευξη Στόχων, Τεχνικές ουσιαστικής επικοινωνίας με τον εαυτό μας και τους άλλους.
3
3η ενότητα
Δημιουργία Νέων Πεποιθήσεων – Νέων Ταυτοτήτων. Δημιουργία του Νέου μου Εαυτού.
4
4η ενότητα
Μαθαίνω τη λειτουργία του παρατηρητή και τρόπους απελευθέρωσης από παλιές ανεπιθύμητες σχέσεις με άτομα ή καταστάσεις. Αποκτώ οξύτητα κρίσης και διαύγεια, έχω άμεση και ακριβή αντίληψη των καταστάσεων και επιλέγω τις σωστές λύσεις.
5
5η ενότητα
Μαθαίνω τη λειτουργία των αναπνοών και πώς επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής μου, των επιλογών μου και των αποτελεσμάτων που φέρνω.
6
6η ενότητα
Ενοχή – ντροπή. Αναγνώριση, διαχείριση, απελευθέρωση.
7
7η ενότητα
Ξαναμαθαίνω τον κόσμο από την αρχή, κατανοώ τις βασικές αρχές της Κβαντικής Φυσικής και το Σύμπαν γίνεται φιλικό. Επανατοποθετώ τη θέση μου στον Κόσμο.
8
8η ενότητα
Η Ενεργειακή γραφή και τα μυστικά της. Αλλάζω το γραφικό μου χαρακτήρα, αλλάζω το χαρακτήρα και τη ζωή μου. Γιατί ο γραφικός μου χαρακτήρας αποτελεί μια γραφική αναπαράσταση των συλλογικών μου υποσυνείδητων προαγραμμάτων που μπορούν να αναδείξουν ή να αδρανοποιήσουν την δημιουργικότητά μου.
9
9η ενότητα
NLP και Νευροεπιστήμη - Συμμαχώ με τον εγκέφαλό μου. Η αποτελεσματικότητα του NLP εξηγείται και από μία ακόμα επιστήμη
profile

Βίκυ Τσουλουχοπούλου

Σύμβουλος NLP

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Σπούδασα Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Δημόσιες Σχέσεις στο Κολέγιο Αθηνών και Βασικές Αρχές Ψυχολογίας στο Open University της Αγγλίας. Με το NLP ασχολούμαι από το 2005. Tο 2019 πήρα το πτυχίο μου και στο NLP για παιδιά.

Διδάσκω σε ομάδες αλλά και μεμονωμένα σε ιδιώτες.

Έχω εργαστεί σε δικές μου επιχειρήσεις (βιβλιοπωλείο Compendium, εστιατόριο Πατάτα) αλλά και σε οργανισμούς (BBC) και ιδρύματα (Σκιρώνειο Μουσείο Πολυχρονόπουλου) καθώς και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις (Εκδόσεις Φυτράκη, Βιομηχανία Ν.Κ. Κιολεϊδης ΑΕΒΕ). Έτσι μάζεψα, πολύτιμη γνώση και πλούσια εμπειρία ώσε να είμαι σε θέση να αντιλαμβάνομαι τα θέματα των ανθρώπων με τους οποίους δουλεύω, όχι θεωρητικά αλλά πρακτικά μέσα από την επγαγελματική μου πορεία τόσων ετών.

Μέσα από το NLP κατάφερα να αλλάξω τη ζωή μου και να επιτύχω στόχους με τρόπο που δεν είχα ποτέ φανταστεί. Βλέποντας τα δικά μου αποτελέσματα, αποφάσισα ότι αυτή η μέθοδος είναι πολύτιμη για όλους τους ανθρώπους που ζητούν να φτιάξουν μια καινούργια ζωή με τα δικά τους πιστεύω, τις δικές τους επιθυμίες και ανάγκες. Έτσι μπήκα σ’ αυτό το μαγικό ταξίδι που λέγεται NLP.

Πολλές καριέρες κτίστηκαν αυτά τα χρόνια, με ανθρώπους από όλο το φάσμα της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής. 

Οι άνθρωποι που βρέθηκαν και βρίσκονται μαζί μου σ’ αυτό το ταξίδι φέρνουν τα δικά τους αποτελέσματα και βιώνουν τη ζωή τους με ένα καινούργιο δημιουργικό τρόπο. Συνδέονται με τον εαυτό τους καλύτερα και δημιουργούν τις συνθήκες που επιθυμούν να έχουν σε κάθε τομέα της ζωής τους.

Η Αμάλθεια είναι η αφετηρία για κάθε επιτυχημένη ζωή!

(Neurolinguistic Programming)

Τι είναι ο Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός

Πολλές φορές, στη ζωή μας, συμβαίνει να θέλουμε να πούμε ένα πράγμα και να βγαίνει από το στόμα μας ένα άλλο. Ή εναλλακτικά συμβαίνει να σκεφτόμαστε για τον εαυτό μας κάτι αντίθετο από αυτό που παρουσιάζουμε στους άλλους και όμως να εισπράττουμε από αυτούς ως αντιμετώπιση, αυτό που πραγματικά πιστεύουμε για μας. Τι συμβαίνει στ’ αλήθεια;

Είμαστε εμείς οι περίεργοι, οι ελλειμματικοί, οι προβληματικοί; Μάλλον όχι…

Τα Προγράμματα στον "Σκληρό Δίσκο" του Μυαλού μας

Όλοι μας έχουμε εντυπωμένα στο μη συνειδητό νου μας ορισμένα “προγράμματα” που καθορίζουν τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα, που καθοδηγούν τη σκέψη, τα συναισθήματα, τη δράση και τις συμπεριφορές μας στην καθημερινότητά μας, την αντίδρασή μας στα εξωτερικά ερεθίσματα, και τα οποία προκαθορίζουν σχεδόν τη συναισθηματική, λογική και πρακτική αντίδραση μας στο καθετί.

Είμαστε δηλαδή τέλεια όντα που εκτελούμε τέλεια τα προγράμματα που άλλοι έχουν φορτώσει στον “σκληρό μας δίσκο”. Παρόλο που προτιμούμε να θεωρούμε τον εαυτό μας φορέα ελεύθερης βούλησης,και όχι όργανο μιας αυτοματοποιημένης συμπεριφοράς, πολλές από τις καθημερινές μας αντιδράσεις -ιδίως αρνητικές- έχουν διαμορφωθεί χρόνια πριν, στην παιδική μας ηλικία, δηλαδή από 0 ετών έως 6, από προηγούμενες ανάλογες εμπειρίες που βιώσαμε στο οικογενειακό μας περιβάλλον. Είτε το άμεσο είτε το ευρύτερο.

Αλλαγή Πλεύσης Η Επιτυχία Προσελκύεται, δεν Χαρίζεται

Οι τότε αντιδράσεις, που επιλέξαμε να έχουμε δημιούργησαν ένα εντύπωμα μέσα μας και εξακολουθούν να αναπαράγονται απαράλλακτες σε κάθε νέα κατάσταση που θυμίζει την παλιά, καθηλώνοντας μας. Κι ενώ έχουμε πολλές εναλλακτικές επιλογές, δεν τις αξιοποιούμε, αφού η συμπεριφορά μας έχει “κλειδωθεί” σε έναν συγκεκριμένο τρόπο αντίδρασης. Κάθε παθολογική, ψυχολογική συμπεριφορά μπορεί να αναχθεί σε τέτοιους μηχανισμούς, με αποτέλεσμα να βιώνουμε απαξιωτικές καταστάσεις και αδιέξοδα και φυσικά να γινόμαστε πρακτικά αναποτελεσματικοί.

Δηλαδή, δίκαια αναρωτιέται κανείς, είμαστε καταδικασμένοι να εκτελούμε δια βίου την ασυνείδητη εκπαίδευση που λάβαμε στην παιδική μας ηλικία; Ένα είδος ρομπότ που απλώς προσπαθούν, χωρίς επιτυχία, να αποφύγουν δυσάρεστα βιώματα, αναπαράγοντας διαρκώς καταστροφικές συμπεριφορές; Όχι βέβαια… Υπάρχουν διάφορα μέσα (ένα από αυτά και ο NLP) με τα οποία μπορεί κανείς να αλλάξει τον αρχικό προγραμματισμό και να βρει την αληθινή του ταυτότητα, τις αξίες του, τα “θέλω” του.

Που στοχεύει το NLP;

Στόχος του NLP, τόσο στις θεραπευτικές όσο και στις υπόλοιπες εφαρμογές του, είναι η γρήγορη αλλαγή του τρόπου αντίληψης και δράσης, η αλλαγή της προσέγγισης της ζωής και των συμπεριφορών, μέσα από την εξαφάνιση αυτών των ασυνείδητων προγραμμάτων και της αντικατάστασής τους με τα προγράμματα που εμείς επιθυμούμε να καθορίζουν τη ζωή μας.

Διότι εν τέλει αυτό που διαφοροποιεί ένα “επιτυχημένο” από ένα “μη επιτυχημένο” σε οποιονδήποτε τομέα άνθρωπο, είναι η ικανότητά του να ζει τη ζωή του μέσα στο πλαίσιο που ο ίδιος καθορίζει με βάση τις προσωπικές του ανάγκες και ισορροπίες και να φέρνει το αποτέλεσμα που ικανοποιεί τον ίδιο και όχι το περιβάλλον του. Η εξαφάνιση των περιοριστικών μας πεποιθήσεων μας επαναφέρει σε μια κατάσταση ελευθερίας, ρέουσας, αβίαστης και βαθιάς επικοινωνίας, και ειλικρινούς ενδιαφέροντος για τους άλλους, απαλλαγμένων από τα βαριά δεσμά της χρόνιας καταναγκαστικής συμπεριφοράς.

Θέλεις να μπεις στο μαγικό ταξίδι του NLP;

Δήλωσε συμμετοχή τώρα
shape 1