Blog

Τα τελευταία νέα από την Αμάλθεια

Η Βίκυ Τσουλουχοπούλου μιλάει για τις σχέσεις γονέων και παιδιών στο Happy Day με την Σταματίνα Τσιμτσιλή και την Εύη Φραγκάκη

 
Η Βίκυ Τσουλουχοπούλου μιλάει για τις σχέσεις γονέων και παιδιών στο Happy Day με την Σταματίνα Τσιμτσιλή και την Εύη Φραγκάκη

Ευχαριστώ από καρδιάς την Σταματίνα Τσιμτσιλή και την εκπομπή της HAPPY DAY, καθώς επίσης και την Εύη Φραγκάκη που και οι δυο συνέβαλαν τόσο πολύ στο να μπορέσουμε να αναδείξουμε ένα νέο θέμα με το οποίο θα ασχοληθεί η Αμάλθεια απο τον καινούργιο χρόνο που είναι οι σχέσεις γονέων και παιδιών, είναι το πώς εκπαιδεύεται κάποιος για να γίνει ένας καλός γονέας και πως τα παιδιά μπορούνε απο πολύ νωρίς να μπούνε στο μονοπάτι της αυτοεκτίμησης και της αυτοαγάπης.

Σύνδεσμος εκπομπής


Τις ευχαριστώ πάρα πολύ πραγματικά γιατί και οι δυο δημιούργησαν ένα πάρα πολύ όμορφο και ζεστό περιβάλλον για να μιλήσουμε για αυτό το υπέροχο θέμα.

Η Βίκυ Τσουλουχοπούλου μιλάει στην εκπομπή "Φλερτ" για το πώς πετυχαίνουμε στόχους με τη μέθοδο του NLP

 
Η Βίκυ Τσουλουχοπούλου μιλάει στην εκπομπή "Φλερτ" για το πώς πετυχαίνουμε στόχους με τη μέθοδο του NLP

Πώς να πετύχεις με σωστή οργάνωση τους στόχους σου και να κατανοήσεις με ποιους τρόπους τους εμποδίζεις, με τη μέθοδο του NLP.
Αυτά και πολλά άλλα με την Βίκυ Τσουλουχοπουλου στην εκπομπή "Φλερτ", στο 35ο λεπτό της εκπομπής.

Η Βίκυ Τσουλουχοπούλου και η Αμάλθεια στην εκπομπή "Μένουμε Alpha"

 
Η Βίκυ Τσουλουχοπούλου και η Αμάλθεια στην εκπομπή "Μένουμε Alpha"

Ευχαριστώ πολύ την Εύη Φραγκάκη και τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που με κάλεσαν να λάβω μέρος στην εκπομπή τους.

Σύνδεσμος εκπομπής

Το σύμπαν του ενάμισι κιλού. Ο νους, ο εγκέφαλος και εμείς.

 
Το σύμπαν του ενάμισι κιλού. Ο νους, ο εγκέφαλος και εμείς.

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 στις 11.30 μέχρι τις 13.30 στην Αμάλθεια έγινε η διάλεξη με τίτλο "Το σύμπαν του ενάμισι κιλού. Ο νους, ο εγκέφαλος και εμείς". Ένας μικρός περίπατος στον μαγικό τόπο του μυαλού μας.

Για δυο και παραπάνω ώρες μιλήσαμε για το σύμπαν που περικλείει το κρανίο μας, για τις τεράστιες δυνατότητες του νου μας και τα συγκλονιστικά αποτελέσματα που φέρνει ο συνδυασμός αυτών των δύο.

Η προσέλευση ήταν μεγάλη και έπεται συνέχεια...

Το NLP είναι για όλους... μια σύντομη παρουσία - ση στο Jenny Jenny

 
 Το NLP είναι για όλους... μια σύντομη παρουσία - ση στο Jenny Jenny

Μπορούμε να ζούμε καλύτερα, ευκολότερα, πιο αποτελεσματικά με μεγαλύτερη επιτυχία και αποτελέσματα σε όλους τομείς ακόμα και τώρα σε μια εποχή κρίσης και απογοήτευσης;
Η απάντηση είναι ΝΑΙ!
Το NLP έχει τον τρόπο, τις απαντήσεις. ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΘΟΔΟΣ.

http://www.megatv.com/jennyjenny/default.asp?catid=40141&subid=2&pubid=35389342

https://www.facebook.com/JennyJennyMEGA/

Ο παράδεισος δεν είναι πια εδώ... ή μήπως είναι;

 
Ο παράδεισος δεν είναι πια εδώ... ή μήπως είναι;

Επιστροφή λοιπόν. Και πάλι σε μια προκλητική πραγματικότητα – κατάσταση, όπως την ορίζει ο καθένας μας. Θαρρείς και ο καιρός, φορτωμένος καιρός, που μεσολάβησε δεν άγγιξε τίποτα. Όλα εκεί, απαιτούν λύσεις, συμμετοχή, τοποθέτηση.

Κι εδώ είναι που μπαίνει η ψυχή του καθενός μας. Γιατί, η ψυχή μας είναι αυτή που καθορίζει την ερμηνεία, το όριο, τη συμμετοχή, την αντοχή, την αλήθεια της ματιάς μας.

Χιλιάδες συνάνθρωποι μας ξεβράζονται ζωντανοί ή νεκροί καθε μέρα στις παρυφές του “παραδείσου” που ονειρεύονταν να φτάσουν για να χτίσουν μια καλύτερη, πιο ανθρώπινη ζωή.

Χιλιάδες συνάνθρωποί μας ονειρεύονται εδώ στη δική μας γωνιά μια καλύτερη, πιο ανθρώπινη ζωή.

Όλοι ονειρευόμαστε μια ζωή που επιτρέπει το όνειρο, που ενθαρρύνει την έκφραση, τη δημιουργικότητα, που αγκαλιάζει τα νιάτα της, που δίνει βήμα για και σε όλους, σε όλες τις απόψεις σε κάθε εκδοχή με σεβασμό, με ανοιχτό μυαλό, με αγάπη, με κατανόηση, με επιθυμία για συνύπαρξη, για ευτυχία.

Μόνο που για να τα έχουμε αυτά χρειάζεται να καταλάβουμε κάτι απλό.
Αυτά όλα δεν χαρίζονται.
Αυτά όλα δημιουργούνται.
Και βασίζονται πάνω στην αρχή της ανάληψης της προσωπικής μας ευθύνης.
Όλα αυτά είναι η συνειδητή προσωπική καθημερινή επιλογή του καθενός μας.
Δίνοντας μάχες με τα πισωγυρίσματα, τις αμφιβολίες, τις ενοχές, τους φόβους, τις ζήλιες την επίκρηση και επιλέγοντας με ρεαλισμό, σταθερά την αγάπη, την αποδοχή, την κατανόηση, τη δημιουργία, το διαφορετικό, την επινοητικότητα, τη συμπόρευση, την εντιμότητα προς εμάς – κυρίως - αλλά και τους άλλους.
Είναι πια η στιγμή, θεωρώ, να επιλέξουμε την αλήθεια μας και να την υπερασπιστούμε με νύχια και με δόντια χωρίς εκπτώσεις και δικαιολογίες.
Καιρός είναι να πορευτούμε πια ευθυτενείς!

Καλή μας πορεία, αγαπημένοι συνοδοιπόροι!

Συνέντευξη από τη Μάρω Παρασκευούδη στο madamefigaro.gr

 
Συνέντευξη από τη Μάρω Παρασκευούδη στο madamefigaro.gr

Την προηγούμενη Τρίτη είχα την τιμή να δημοσιευτεί η συνέντευξή μου από τη δημοσιογράφο Μάρω Παρασκευούδη στο διαδικτυακό περιοδικό Madame Figaro μαζί με πληροφορίες για την Αμάλθεια και το NLP.

Φαίνεται ότι είμαστε προγραμματισμένοι να λειτουργούμε με συγκεκριμένους τρόπους απέναντι στις καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Κι ενώ η εύκολη λύση είναι να δεχτούμε την πραγματικότητα ως κάτι παγιομένο ή πάνω από τις δυνάμεις μας, η μέθοδος του NLP, Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός στα ελληνικά, έρχεται να μας αποδείξει ότι όλα είναι ανατρέψιμα.

Μπορείτε να διαβάσετε όλο το άρθρο με τίτλο "Η δύναμη των λέξεων μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου" εδώ.

Ομιλία στον Ιανό

 
Ομιλία στον Ιανό

Την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε ένα τρίωρο σεμινάριο NLP στο βιβλιοπωλείο ΙΑNOS στην οδό Σταδίου, στο οποίο είχα την τιμή και τη χαρά να είμαι ομιλήτρια, και το οποίο διοργάνωσε το περιοδικό Queen.

Μέσα από αυτό σεμινάριο 3 ωρών, 50 αναγνώστριες του Queen είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια πρώτη γνωριμία με μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους αυτοβελτίωσης, να μάθουν τους βασικούς τρόπους που θα αλλάξουν τη σκέψη και την καθημερινότητά τους αλλά και να συζητήσουν για όσα τις απασχολούν και θέλουν να αλλάξουν!

Η πρόσκληση στην εκπομπή Happy Day του Alpha

 
Η πρόσκληση στην εκπομπή Happy Day του Alpha

Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου, η πρωϊνή εκπομπή του Alpha Happy Day με την Σταματίνα Τσιμτσιλή, μας έδωσε βήμα για να μιλήσουμε για το NLP και τις εφαρμογές του, για το πώς αλλάζει τη ζωή μας και δίνει τη δυνατότητα σε ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων να πληροφορηθούν γι' αυτό και να το αξιοποιήσουν στο βαθμό που το επιλέγουν.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ το κανάλι του Alpha για αυτή την πρόσκληση και για την δυνατότητα που δίνει στο κοινό της να μαθαίνει και πράγματα που αγγίζουν βαθύτερες ανάγκες για αυτοβελτίωση!

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές της εκπομπής που έκαναν τα πάντα για να νιώσω ευπρόσδεκτη και άνετη και πάνω από όλα τη Σταματίνα Τσιμτσιλή που με τόση αγάπη και φροντίδα το έκανε όλο αυτό δυνατό και που με βοήθησε με τις παρεμβάσεις της να γίνει το NLP πιο κατανοητό.

Ευχαριστώ και όλους τους μαθητές και φίλους μέσα από την καρδιά μου για τα καλά σας λόγια και τη συμπαράσταση, ό,τι και να πω πραγματικά δεν περιγράφει την αγκαλιά που ένιωσα!

Όποιος θέλει να δει την εκπομπή, θα τη βρει εδώ.

Νέο άρθρο στο Queen.gr

 
Νέο άρθρο στο Queen.gr

Ευχαριστώ πολύ το Queen.gr για τη δημοσίευση του άρθρου μου Το 2015 θα είναι η χρονιά σου! Δες πόσο απλό είναι να τα καταφέρεις! Μερικές οδηγίες για την καλύτερη οργάνωση της ζωής μας, πάντα χρειάζονται! Διαβάστε το εδώ.

Νέο άρθρο στο MissBloom.gr

 
Νέο άρθρο στο MissBloom.gr

Για μια ακόμη φορά βρίσκουμε φιλόξενο βήμα στο MissBloom.gr και την ευχαριστούμε πολύ.
Όσοι επιθυμείτε να οργανώσετε μια επιτυχημένη χρονιά, διαβάστε τον τρόπο!

Διαβάστε το άρθρο εδώ: Πώς θα καταφέρεις να κάνεις το 2015 την καλύτερη χρονιά σου

Παρουσίαση ημερολογίου 2015 στο Βιβλιόφωνο

 
Παρουσίαση ημερολογίου 2015 στο Βιβλιόφωνο

Την Κυριακή στις 21 του Δεκέμβρη, οι ευγενικοί οικοδεσπότες του βιβλιοπωλείου Βιβλιόφωνο, Αλεξάνδρα Τσίπρα και Γιώργος Βαλλιάνος, που ειρήσθω εν παρόδω το Βιβλιόφωνο βρίσκεται στην παλιά μου γειτονιά τη Νέα Ελβετία, φιλοξένησαν μια όμορφη εκδήλωση – παρουσίαση του ημερολογίου μου για το 2015 “Μικρά μυστικά καθημερινής συν-ύπαρξης”.

Εκτός από εμένα, μου έκαναν την τιμή να είναι ομιλητές δυο φίλοι και συνοδοιπόροι, η Ελένη Στασινοπούλου, διευθύντρια σύνταξης στο site MissBloom.gr και ο Δημήτρης Μπεργούνης, επιφανές μέλος του δικηγορικού σώματος. Εκεί λοιπόν βρεθήκαμε συνοδοιπόροι της Αμάλθειας, βιβλιόφιλοι αλλά και νέοι υποψήφιοι φίλοι, γνωριστήκαμε, μιλήσαμε για το NLP και για πολλά άλλα, αλλά και για το πώς αντιμετωπίζουμε πια τα θέματά μας μέσα από το NLP. Μιλήσαμε ακόμη για το πώς ο κάθε ένας από εμάς τους ομιλητές βίωσε και βιώνει τα πράγματα πριν και μετά την συνάντησή του με το αυτό.

Ήταν μια πολύ όμορφη και ζεστή συνάθροιση. Ευχαριστώ πολύ το Βιβλιόφωνο και τους ευγενικούς οικοδεσπότες του, αλλά κι όλους όσους έλαβαν μέρος, είτε ως ομιλητές είτε ως ακροατές! Ευχαριστώ επίσης την παλαιόθεν φίλη μου και δημιουργό των εκδόσεων Φίλντισι Σύσση Καπλάνη, που πρώτον έκανε την έκδοση, αλλά και που ήταν εκεί παρούσα.

Ευχαριστώ!
Βίκυ Τσουλουχοπούλου Λίγγρη

Η γραμματοσειρά στο νέο λογότυπο της Αμάλθειας

 
Η γραμματοσειρά στο νέο λογότυπο της Αμάλθειας

Ξεκινώντας να φτιάξουμε τη νέα ιστοσελίδα της Αμάλθειας μαζί με την Ελβίρα Λίγγρη και τον Αλέξανδρο Λίγγρη, αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε για το λογότυπο την ενεργειακή γραμματοσειρά της Δρος V. Rodgers. Θέλαμε να δείξουμε ότι η ενέργεια βρίσκεται παντού, ναι, ακόμα και στον τρόπο που γράφουμε, και είναι επιλογή μας να τη χρησιμοποιούμε θετικά και να φέρνουμε μόνιμα και θαυμαστά αποτελέσματα.

Η αλήθεια είναι ότι την έχω μελετήσει και είμαι στη διαδικασία να μάθω να τη χρησιμοποιώ, μιας και ο νέος όγδοος κύκλος που ετοιμάζω βασίζεται πάνω της. Αυτά όμως θα τα πούμε όταν είναι η κατάλληλη στιγμή.

Προς το παρόν, πήραμε την άδεια από τη Δρα Rodgers να χρησιμοποιήσουμε τη γραμματοσειρά της και με πολλή χαρά σας την παρουσιάζουμε.

Η ίδια και οι συνεργάτες της μας έστειλαν την άδεια μαζί με ένα πολύ συγκινητικό email, απόσπασμα του οποίου ακολουθεί:

“We would be honoured to have "Amaltheia" designed using the Vimala font; no license is necessary, only Dr. Rodgers' permission, which you now have. As an NLP coach, the word "amaltheia" defines your mother's role as a profoundly sensitive "healing" or "nurturing" coach. As well, she also realizes that each stroke of the Vimala Letters reflects pure soul energy...the noblest part of who we are. Yes, honoured indeed.”

Καλή μας αρχή λοιπόν!

Ευχές για το νέο έτος

 
Ευχές για το νέο έτος

Αγαπημένοι μου,

στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την αγάπη, την εμπιστοσύνη, τη συντροφικότητα, το θαύμα που μοιραστήκαμε την χρονιά που πέρασε.

Εγώ προσωπικά έμαθα πολλά, ένιωσα πολλά, είδα και άκουσα πολλά. Πιστεύω ότι κάποια τα κατάλαβα και τα ενσωμάτωσα στη ζωή μου και τη σκέψη μου και τα υπόλοιπα τα έχω καύσιμο για τη συνέχεια.

Το 2015 είμαι διατεθειμένη να επιτρέψω να συνεχιστεί το θαύμα. Χωρίς κανένα ενδοιασμό, με απόλυτη εμπιστοσύνη ότι στο δρόμο μου έρχεται πάντα αυτό που χρειάζομαι και μπορώ να διαχειριστώ με διαύγεια, γαλήνη και προπάντων αγάπη. Είμαι σίγουρη ότι όλοι μαζί, φέτος θα πάμε ένα βήμα πιο ψηλά, θα κατακτήσουμε μια ακόμη κορυφή γνώσης, σύνδεσης και ουσιαστικής αγάπης. Το μονοπάτι είναι φωτεινό, η πορεία συτροφευμένη και η αγάπη άφθονη και παντού!

Σας ευχαριστώ που είστε στη ζωή μου, σας αγαπώ και εύχομαι σε όλους μας ΑΛΗΘΕΙΑ - ΑΓΑΠΗ - ΑΦΘΟΝΙΑ- ΑΛΛΑΓΗ - ΑΣΤΕΡΙΑ!

Ο νέος χώρος της Αμάλθειας

 
Ο νέος χώρος της Αμάλθειας

Η Αμάλθεια μετά τα πρώτα ενθουσιώδη βήματα που έκανε στο αρχικό αγαπημένο της σπίτι, αποφάσισε να προχωρήσει μπροστά και έφτιαξε ένα καινούργιο χώρο. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν ένα παραμύθι.

Μια φορά κι ένα καιρό, η δημιουργός της Αμάλθειας, η Βίκυ, είχε ένα καταπληκτικό όραμα. Σε ένα διαλογισμό στην παραλία, είδε μπροστά της ένα όμορφο, φωτεινό, ολόλευκο χώρο με όμορφη θέα στην Ακρόπολη και το Αστεροσκοπείο από τη μια πλευρά και στο Λυκαβηττό από την άλλη. Και είπε "αυτός είναι ο χώρος μου!". Πέρασε καιρός, όχι πολύς, και ένα φθινοπωρινό απόγευμα, σε μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο, η Βίκυ βρήκε μπροστά της αυτόν ακριβώς το χώρο. Ή ίσως να τη βρήκε και ο χώρος.

Έτσι ξεκίνησε η διαδικασία της αλλαγής. Στις 14 Δεκεμβρίου, λίγο πριν τελειώσει το 2014, η Αμάλθεια βρέθηκε στο καινούργιο, υπέροχο σπίτι της. Εκεί, την πρώτη μέρα, ήρθαν μαζί της πολλοί αγαπημένοι της και έκαναν όλοι μαζί το πρώτο σεμινάριο στο νέο χώρο! Το κολάζ στόχου του 2015!  Όλη την επόμενη εβδομάδα όλοι οι φίλοι της Αμάλθειας επισκέφθηκαν το νέο χώρο. Κι έτσι, όλοι μαζί, ετοιμάζονται για καινούργια πορεία, νέα, περισσότερα θαύματα, υπέροχα αποτελέσματα και μεγάλους στόχους!

Και ζούνε αυτοί καλά και όλοι μαζί καλύτερα!