Η ΠΡΩΤΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΜΕΘΟΔΟΣ NLP ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ!

Παιδικό NLP

by Amaltheia

Με αφθονία

Η Αμάλθεια ήταν η κατσίκα - τροφός του Δία, τον οποίο έτρεφε με γάλα και μέλι, μέσα από το γνωστό κέρας της Αμάλθειας. Από την αρχαιότητα λοιπόν το κέρας έγινε συνώνυμο της αφθονίας. [Αμάλθεια από το α+ μάλθος (στέρηση), δηλαδή χωρίς στέρηση, με αφθονία.]

about

NLP για παιδιά και όσους “μεγαλώνουν” μαζί τους, προσφέρντάς τους την δυνατότητα να πάρουν τις απαντήσεις που εκείνοι δεν μπόρεσαν να έχουν στη δική τους παιδική ηλικία.

Στο NLP, πιστεύουμε ότι η αφθονία, σε όλους τους τομείς της ζωής μας, βρίσκεται μέσα μας. Δεν είναι κάτι απτό, ούτε απλά, ένας στόχος. Είναι γνώση, συναίσθημα, δράση, στάση ζωής. Και το μόνο που χρειάζεται για να την ανακαλύψει κανείς είναι ένα ανοιχτό μυαλό.

Γι’ αυτό λοιπόν τα παιδιά μας έχουν στη διάθεσή τους έναν ανεκτίμητο θησαυρό. Ένα παιδικό μυαλό με άφθονη φαντασία, ανοιχτό σε νέες ιδέες και ανακάλυψη, θετικό, ανήσυχο, ελπιδοφόρο. Όλα όσα χρειάζεται δηλαδή ένα παιδί, για να μεγαλώσει χαρούμενο, χωρίς αρνητικές πεποιθήσεις και περιορισμούς, χωρίς τα ενήλικα “πρέπει”, ώστε να γίνει ένας ευτυχισμένος ενήλικας, που θα δημιουργήσει τις δικές του αφθονίες.

Στο πρόγραμμα «Ο Θησαυρός του παιδικού μυαλού» ανακαλύπτουμε μαζί με τα παιδιά τον θησαυρό των δυνατοτήτων τους και γεμίζουμε το δικό τους κέρας με την κατάλληλη “τροφή” για μια καλή και επιτυχημένη ζωή!

about

Στο NLP, όπως και πολλές άλλες σχολές αυτοβελτίωσης, φιλοσοφίας και ψυχολογίας, υποστηρίζουμε, με απτά αποτελέσματα, ότι ο κόσμος αλλάζει μόνο όταν αλλάξει η ματιά μας προς αυτόν. Γι ́ αυτό, βλέπουμε τα παιδιά σαν τους πιο κατάλληλους ήρωες που μπορούν να το κατορθώσουν, μιας και μπορούν να βλέπουν πράγματα που οι μεγάλοι συχνά ξεχνούν. Στο NLP για παιδιά ανακαλύπτουμε μαζί τους τις υπερδυνάμεις και τα ταλέντα τους, και δημιουργούμε μαζί τον χάρτη για μια χαρούμενη ζωή!

NLP για γονεις

Γονείς που θέλουν να στηρίξουν ενεργά τα παιδιά τους
στο μαγικό ταξίδι τους στη χώρα του NLP

Να μπορούν να τα καταλαβαίνουν και να απαντούν σωστά στα ερωτήματά τους.


Τι είναι ευτυχία; Τι είναι “χαρούμενη ζωή”; Τι σημαίνει καλό; Γιατί μαμά/ μπαμπά; Τα παιδιά ξέρουν καλά να κάνουν τις πιο σημαντικές ερωτήσεις. Η καθημερινότητα είναι για εκείνα είναι μια συνεχής ανακάλυψη. Μια εξέλιξη ερεθισμάτων και αλλαγή του εαυτού τους, καθώς μεγαλώνουν, καθώς ανακαλύπτουν τη φύση και τα ταλέντα τους και διευρύνουν τη σκέψη και τη φαντασία τους, με τον τρόπο που μόνο το παιδικό μυαλό, ανεπηρέαστο από τα ενήλικα «πρέπει», μπορεί.

Και μπορεί συχνά, είτε ως γονείς είτε ως εκπαιδευτικοί, να μην έχουμε όλες τις «σημαντικές» απαντήσεις. Έχουμε όμως τη δύναμη να κινητοποιήσουμε τα παιδιά μας να ανακαλύψουν όλα τα δικά τους τι, γιατί και πώς. Να χαράξουμε με φαντασία μαζί τους τον δικό τους δρόμο, όπου θα φτιάξουν καινούργιες ερωτήσεις, θα βρουν τις δικές τους μοναδικές απαντήσεις, θα ζουν με ελπίδα, χαρά και πληρότητα, και θα δημιουργήσουν από την αρχή τον κόσμο. Και αυτό ακριβώς κάνουμε στην Αμάλθεια.

Υπάρχουν τρεις κύκλοι NLP για παιδιά

3 Κυκλοι

1
1ος κύκλος
Για παιδιά από πρώτη έως και τρίτη δημοτικού. Διάρκεια 3 μήνες
2
2ος κύκλος
Για παιδιά από τετάρτη έως και έκτη δημοτικού. Διάρκεια 3 μήνες
3
3ος κύκλος
Για εφήβους από πρώτη έως και τρίτη γυμνασίου. Διάρκεια 5 μήνες

Ενότητα για γονείς

Διάρκεια: 2 διήμερες συναντήσεις.

Μαθαίνω τον τρόπο για να επικοινωνώ σωστά με τα παιδιά μου.
Να με ακούν και να να τα ακούω σωστά.

Μαθαίνω να συνεργάζομαι μαζί τους και να αναγνωρίζω το συναίσθημά τους.
Να σέβομαι την προσωπικότητά τους και έτσι να τα μαθαίνω να δείχνουν αλλά και να απαιτούν σεβασμό.

about

Ενδιαφέρεσαι για το Παιδικό NLP;

Δήλωσε συμμετοχή
shape 1